No matter what

Gepubliceerd op 22 september 2022 om 13:08

 

Een aantal jaren geleden schreef ik in Twee gezichten. De impact van migraine:

 

"No matter what

Als een tuimelaar veer ik elke keer na een aanval weer op. De ene keer makkelijk en snel, de andere keer moeizaam en traag. ‘Kan je naast de ellende van de migraine ook beschrijven hoe het je lukt om positief te blijven? Wat je aandacht geeft groeit,’ vraagt mijn zus. Deze vraag moet ik eerst een tijdje laten bezinken. Wat legt er bij mij zoveel gewicht in de schaal dat ik elke keer weer rechtop sta, stevig met mijn voeten in de grond? De kracht schuilt in de stilte vanbinnen, daar waar ik ervaar dat ik opgenomen ben in en deel uitmaak van een liefdevolle energie. Vanuit dat punt kan ik angstige gedachten ontmantelen en schoonheid zien in elk moment. De pijn trekt mij regelmatig naar mijn hoofd, ik verlies mij dan tijdelijk in somberheid en nare gedachten. Ik weet dat ik mijn aandacht dan naar beneden moet laten zakken, naar het lood onder in mijn buik, waar intense blijheid schuilt. Dan hoor ik weer de lach van een van mijn kinderen of voel ik de zon op mijn gezicht. Dan heb ik vertrouwen, no matter what". (H. Wiersma, 2018)

 

Teruglezend en kijkend besef ik dat de impact van migraine op mijn leven nu veel minder is. Ik laat mij niet meer leiden door de angst. Angst voor de pijn, angst om uit te vallen en de angst daar anderen mee teleur te stellen. Vertrouwen, liefde en plezier hebben nu de overhand. Hypnotherapie heeft hier enorm aan bijgedragen. Ben je benieuwd of dit ook iets voor jou is? Neem dan contact op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.