Bang konijntje

Gepubliceerd op 24 mei 2022 om 17:57

Met grote, bruine ogen kijkt hij mij aan, wijs en elf jaar oud. ‘Het bange stukje wil ik weg hebben’. Dit zeggende schuift hij het plastic konijntje, wat hij heeft neergezet voor dit deel, over de tafel verder van zich weg. Dan leg ik hem uit dat het konijn staat voor een jongere versie van hem, een kleintje wat ergens bang voor is. Dit kleintje zit vast in het verleden en een nare gebeurtenis en blijft door die bril kijken. Het wil hem alleen maar waarschuwen en heeft uitleg en geruststelling nodig dat het nú veilig is. ‘Wat voel je nu als je naar het konijntje kijkt?’ vraag ik. Hij antwoord ‘In een voetvalwedstrijd vind ik de tegenstanders in het begin altijd stom en vervelend. Tijdens de wedstrijd leer ik ze dan beter kennen en zie ik dat het gewoon ook leuke jongens zijn. Het konijn zag ik eerst ook als mijn vijand maar nu zie ik het meer als een vriend.’ Nadat ik hem heb laten weten hoe prachtig en wijs ik zijn reactie vind, spreken we met elkaar en met het konijn af dat we het de volgende keer nog beter gaan leren kennen zodat we het kunnen gaan helpen.

Heb jij ook een deel of delen van jezelf die je lastig vindt en het liefst niet zou hebben? Dan is hypnotherapie mogelijk ook iets voor jou. Nieuwsgierig? Neem dan contact op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

  


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.