No matter what

 

Een aantal jaren geleden schreef ik in Twee gezichten. De impact van migraine:

 

"No matter what

Als een tuimelaar veer ik elke keer na een aanval weer op. De ene keer makkelijk en snel, de andere keer moeizaam en traag. ‘Kan je naast de ellende van de migraine ook beschrijven hoe het je lukt om positief te blijven? Wat je aandacht geeft groeit,’ vraagt mijn zus. Deze vraag moet ik eerst een tijdje laten bezinken. Wat legt er bij mij zoveel gewicht in de schaal dat ik elke keer weer rechtop sta, stevig met mijn voeten in de grond? De kracht schuilt in de stilte vanbinnen, daar waar ik ervaar dat ik opgenomen ben in en deel uitmaak van een liefdevolle energie. Vanuit dat punt kan ik angstige gedachten ontmantelen en schoonheid zien in elk moment. De pijn trekt mij regelmatig naar mijn hoofd, ik verlies mij dan tijdelijk in somberheid en nare gedachten. Ik weet dat ik mijn aandacht dan naar beneden moet laten zakken, naar het lood onder in mijn buik, waar intense blijheid schuilt. Dan hoor ik weer de lach van een van mijn kinderen of voel ik de zon op mijn gezicht. Dan heb ik vertrouwen, no matter what". (H. Wiersma, 2018)

 

Teruglezend en kijkend besef ik dat de impact van migraine op mijn leven nu veel minder is. Ik laat mij niet meer leiden door de angst. Angst voor de pijn, angst om uit te vallen en de angst daar anderen mee teleur te stellen. Vertrouwen, liefde en plezier hebben nu de overhand. Hypnotherapie heeft hier enorm aan bijgedragen. Ben je benieuwd of dit ook iets voor jou is? Neem dan contact op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

 

Lees meer »

Magie

 

‘Trauma blocks love and it is love that heals trauma’ zegt Frank G. Anderson tijdens de training Internal Family Systems therapy. Ik zie verschillende momenten voor mij waarin cliënten naar binnen keren en voor het eerst vanuit hun volwassen Zelf, hun compassievolle kern, contact maken met gekwetste delen en ze helpen de pijn van toen los te laten. Er is dan een verandering in energie voelbaar in de ruimte en zichtbaar in het gezicht en de lichaamshouding van de cliënt. Tranen rollen over wangen, gezichtsuitdrukkingen verzachten, schouders laten los en drukken opluchting uit. Er ontstaat rust en vertrouwen. Ik voel weer even de magie van deze momenten en voel mij blij en dankbaar dat ik er getuige van mag zijn. Wat een prachtig vak heb ik toch.

Ben je benieuwd of hypnotherapie ook iets voor jou is? Neem dan contact op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

Lees meer »

Bang konijntje

Met grote, bruine ogen kijkt hij mij aan, wijs en elf jaar oud. ‘Het bange stukje wil ik weg hebben’. Dit zeggende schuift hij het plastic konijntje, wat hij heeft neergezet voor dit deel, over de tafel verder van zich weg. Dan leg ik hem uit dat het konijn staat voor een jongere versie van hem, een kleintje wat ergens bang voor is. Dit kleintje zit vast in het verleden en een nare gebeurtenis en blijft door die bril kijken. Het wil hem alleen maar waarschuwen en heeft uitleg en geruststelling nodig dat het nú veilig is. ‘Wat voel je nu als je naar het konijntje kijkt?’ vraag ik. Hij antwoord ‘In een voetvalwedstrijd vind ik de tegenstanders in het begin altijd stom en vervelend. Tijdens de wedstrijd leer ik ze dan beter kennen en zie ik dat het gewoon ook leuke jongens zijn. Het konijn zag ik eerst ook als mijn vijand maar nu zie ik het meer als een vriend.’ Nadat ik hem heb laten weten hoe prachtig en wijs ik zijn reactie vind, spreken we met elkaar en met het konijn af dat we het de volgende keer nog beter gaan leren kennen zodat we het kunnen gaan helpen.

Heb jij ook een deel of delen van jezelf die je lastig vindt en het liefst niet zou hebben? Dan is hypnotherapie mogelijk ook iets voor jou. Nieuwsgierig? Neem dan contact op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

  

Lees meer »